God lord! I am jealous! So damn jealous lah! Arrgghhhh!!!

Okay! As if in the title! I am jealous~
Jeles jeles jeles jeles dan jeles! Sangat jeles! And its annoying and hateful and hatred and hate and… and frustrating .. complicated and everything in my life. God lord knows I am sooooooooooooooooooooooo jeles~
Aiggooooo… very jelous lah! Fuuuhhhh! Okay.. lets begin with assalamualaikum and salam sejahtera u ols.. ( selepas meraban jeles banyak2 baru nak bagi salam kan,, =,=’’)
Now.. ape kecoh2 jeles2 ni?? Ape lak laa yang aku nak merapu kali ni kan? Hah.. ape lagi? Takkan tak paham lagi, aku jeles lah.. aiyoo.. jeles nyer! Banyak benda yang aku jeles ni! Banyak sampai memaksa aku update blog dengan tajuk nih! Hahahaha.. korang hadam je lah.. pndai sangat bukak, sape suruh kan.. kui8

Jeles yang pertama.. JELES PADA KECANTIKAN.. Daaaa???? (_ _!!)

Honest from the deepest of my heart.. I really do jeles pada makhluk2 yang brnama wanita yang cantik2 kulit licin dahi licin (bukan sebab kulit diorang berminyak) (and mamat2 yang muka licin)
Tpi sebab memang Tuhan dah menganugerahkan kulit yang cantik kat diorang! Ohhh slashy.. Entah kenapa aku perlu jeles. Konon..
Maklumlah, aku ni muka tak cantik.. parut jerawat merata-rata, kulit da macam bulan~ bukan sebab serinya tapi sebab kawah2nya yang berlambak, di tambah lagi dengan jerawat2 baru yang mula nak beranak pinak dek kerana stress yang tak perlu (konon tekanan belajar, fb blh je bkk hari2,kuang3)
Nak kasi gmbar lawa? Harap naseb bek pndai guna photoshop ngn gimp. Sebelom masuk fb, smudge dlu parut2 kasi kulit Nampak licin. Law tak haram nk masuknyer.. sedih woo..
Jadi, fokus utk jeles aku pada yang ni adalah, tahniah pada minah2 yang kulit licin tanpa perlu menghabiskan duit beli pencuci muka cam aku tapi jerawat masih lagi bahagia di sisi. Tadaaaaaa!!. L

Jeles kedua : JELES PADA YANG BERADA?? WTH?? HUAHUAHUA

Yess!!! Aku jeles pada orang kaya! Jeles sebab dorang ada duit utk wat ape je yang dorang nak,jeles sebab aku xleh nak wat tu. Jeles sebab aku xde kelebihan tu. Jeles bila gi mall tgk org wat kua duit ratus2 n ngan selambenye beli selai je baju. Gila ke hapeee?????? 2oohengget leh beli 200helai baju bundle!!!! Ahhh!!! Tensyen lah ngn org kaya nih!! (sebok je kan ngn duit orang)

Jeles yang ketiga : JELES PADA KECERDIKAN

Yaaaa,,, cantik dan duit dulu baru kebijaksanaan.. memang solid mali punya style.. haha.. konon.. well.. I do jeles ngn org yg ad kelebihan ni. Otak anugerah tuhan pada dye.. xde harte.. xde la cantik sgt.. tp sbb otak superb, leh gi belajar oversea mudah2 org taja, belajar engineerin, jd doctor, gi rusia, jepon, cina, usa.. bla bla bla.. merata dunia.. mak ayah bannga,, aku plak? Terperuk kat upsi ngn kos mengarut dan sekarang? Sibuk nak kuar sebab masalah ngan rumate.. aiyoo.. tensyen!

Jeles yang ke empat adalah yang paling kuat : JELeS SEBAB AKU TAK USAHA

yAAAA.. yang ni paling mengganggu hidup aku sekarang.. dalam bahasa mudah untuk jeles aku yang ni adalah.. MENYESAL..
yAA,, aku menyesal sangat2 sebab tak usaha sungguh2 dulu..  oKay.. untuk jeles yang pertama tu memang aku da takleh nak nyesal ke hape daa.. aku rase memang aku da ditakdirkan untuk berparut jerawat begini sedang kawan2 aku bahagia berkulit licin.. yalah, kena ada wakil sorang kan yang buruk.. kalau semua cantik, susahlah sebab takde minah yang nak jadi orang tengah nanti kan..
tapi yang ni aku spesifik kan untuk kaitan ngan jeles ketiga,, ya! Aku boleh je dapat 5a kan tyme upsr.. kenapa aku takleh wat yang terbaik tyme aku pmr and spm? N matrik? Jawapannya? Malas! Sebab aku tak usaha! Aku banyak berserah tanpa usaha. Aku da lupa kot yang Tuhan pernah kata,
 Dia takkan ubah nasib hambaNya melainkan hambaNya berusaha untuk ubah nasib mereka sendiri. 
Aku sangat menyesal. Tapi aku takleh nak berubah. Dan aku jugak sangat menyesal sebab lepaskan banyak peluang dalam hidup aku. Aku biarkan orang yang aku sayang pergi, aku biarkan aku malas dan akhirnya hanya mampu tengok cita2 aku berlalu pergi dari aku. Aku biarkan aku jadi siapa aku sekarang.. dan aku sangat menyesal untuk itu. Menyesal sebab aku tak halang perkara tu dari berlaku.
I could save myself but I didn’t.
The worst mistakes in my life so far and

Jealous no 5 : I never gonna be the same me ever again

Yup! Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Semua ni jadi atas kehendak ilahi kan.. untuk aku berada di mana aku berada sekarang, aku da istikarah sampai tiga malam berturut2. Jadi.. kawan2.. sebelom korang wat keputusan selepas ni.. mohon lah pentunjuk dari yang maha Esa dulu.. bukan keredhaan mak ayah je.. I mean., bukan lah redha mak ayah tu tak penting tapi redha Dia juga penting kan? Yes, true.. keredhaan ibu bapa tu sama cam redha Tuhan, tapi sometimes.. tak salah kalau kita mohon terus pada Dia.. in fact, kita memang patut mintak pada Dia dulu kan.. baru lah pada kedua orang tua kita.. n..
don’t ever let go any chances in your life. Never! Opportunity only came once in life. Life is not nitendo game.. you don’t get 2nd chances even people say it is. But it doesn’t mean that you have to give up for one failure. Try, fail try fail and try and fail again. But the true failure is when you stop trying. Don’t give up till the end. There’s still hopes everywhere, but don’t let loose yourself. You live only once. So try to do everything right; even if it went wrong, at least you do try to make it right. Right? Acececece.. speaking lak akuh.. haha.. but it do came from my heart.. a reminder to myself too.. huhuhu.. may God be with us through out our life journey.. J

p/s : pasnih aku nak kumpul duit nak gi new York skin care!!! Hahahahaha.. adios! Jangan jeles lak bila aku da cantik! Konon.. (_ _!!)
(berangan terus~lalalalalalalalalalala~)


Suke tak?? KaLau suKe Like dan KomenLah yer? ^_^

7 bUdak cOmeL bERucaP :

Lyssa Faizureen berkata...

Perghhh . NICE ENTRY err ???

Lyssa JELES jugakk ! Jeles sebab awakk dapat menarikk saya untuk baca entry awakk nihh . Best lah !
follow awakk ! :p

mAy Lee berkata...

@Lyssa Faizureen eheeeeee... thankayu... bangge ase awak follow.. haha.. tak ade lah.. entry biase2 je.. ;P
tQ btw.. :)

Balqis Azhar berkata...

follow awak ! nice blogg !

mAy Lee berkata...

@Balqis Azhar thanks! vevisit laa lagi.. :)

Nurul Ellina berkata...

Haha! giler!...tp best ahh XD

mAy Lee berkata...

@Nurul Ellina eheeee.. kawan ko la tu.. hehehe.. aku anggap sbgai pujian.. hahai.. terime kasih.. :)

siti norsakinah berkata...

cis,ingatkan jeles sbb aper tadi...ingatkan da tau...