Aku mAhasiSwi MaLaysia.. ^__^

Assalamualaikum?? Salam sejahtera salam perpaduan salam satu Malaysia n Salam merdeka Raya... :)

Korang pe kabar ye? Rase cam da lame daa aku tak mengupdate kan blog aku yang tercinta ni kan. Aceh.. Sibuk laa.. konon.. Hahaha.. Jadual takde laa pack sangat tapi biase laa.. awal2 kan perasan sibuk dlu.. Nanti da betol2 sibuk baru laa tercengeng sorang2.. Hee.. ^_^ v
  

 So... untuk edisi update entry kali ni nak stori mori skit pengalaman laa kot sepanjang mula memegang jawatan MAHASISWI MALAYSIA di Universiti Pendidikan Sultan Idris ni laa kan..

Jujurnye, aku tade minat nak kesini.. Hahaha.. sebab stigma masyarakat kan.. bile dapat upsi je mesti org kate org tu bakal jadi cg.. Pandangan tu salah sebenarnye. Upsi pon ade kos bukan pendidikan.. dan aku adalah antara insan2 terpilih utk menyertai kos tu.. Aceh,terpilih ke?
Walaupun dalam keterpakse rela,aku pegi laa jugak kan.. Lagi okay daripade dok goyang kaki kat rumah kan.
Mggu pertame kat sini,separuh mati.. Bukan ape.. Kebetulan mase orientasi tu aku demam teruk.. =,=''
Ni pon tak sembuh tol2 ag.. Da tu kne lak pndah rumah pe semue.. mmg penat.. huhuhu.. Tapi.. d sebalik semue tu mmg seronoklaa..

Sebab??

1. 1st tyme dapat kawan dari Sabah,ahaha.. Rumate aku lah tu kot.. Da laa satu kos,satu klas satu rumah.. satu smue lah.. jadi da cam rapat giler ngan dye kot.. hehehe..

2. Dpat kakak2 housemate yang sangat caring,huhuu.. Kami adek2 memang dilayan bak puteri,aceh.. Drama je lebih ni,huhu.. Tapi seronok laa.. Rase cam dapat kakak baru.. Huhu..

3. Senior2 yang hensem dan kacak bergaya di mana2.. +,+ Hahahaha.. Memang dasar junior yang suke cuci mate,ahahahaha.. Nak ejas line je tak berani,tapi wat bodo interbiu banyak2 memang banyak ar. Hahahaha.. Psycho..

4. Pengalaman kali pertama kehilangan suare dek kebatukan yang melampau.. Hahahaha.. Mak pon memarahi saya kerana menta.. HAahaha.. Padan muke.. sape suruh liat gi klinik.. 
p/s : esok baru nak gi klinik,selepas seminggu sudah demam.. Hahaha..

5. Pengalaman ada rumah sendiri.. naik turun bas,berasak2 cam sardin, beratur panjang2 kat tengah2 panas n masih sempat mencuci mate (senior ensem!!)


6.Join palapes!! Haaaa.. yang ni aku tak nak cyte lagi.. Nanti entry seterusnye aku akan cyte kay? Sabor ye korang,ahahaha..

Soo.. lebih kurang cam gitu laa..
Haaaa!! Tak lupe kepada pensyarah2 muda yang hensem lagi kelakar yang membuatkan aku bersemangat dalam kelas dye je,ahaha.. tak kisah lah.. yang penting aku bersemangat untuk belajar kat sini sekarang.. dan masa depan tu macam da boleh plan sekarang.. tade laa kabur macam dulu.. n walaupun ape yang aku dapat tak same ngan ape yang aku harapkan, semue tu da jadi tak penting sekarang kan.. Tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia tak siape yang tahu kan? Peace!! ^_^ v

kami bakal pemimpin negara.. ^^,
say upsi!!! :)


Suke tak?? KaLau suKe Like dan KomenLah yer? ^_^

4 bUdak cOmeL bERucaP :

amirulspurs berkata...

goodluck :)

nurul ellina berkata...

hohoh. bijok2. blajar molek deh.

mAy Lee berkata...

@nurul ellina insyaallah.. demi mase depan.. aceh.. aku akan berusaha!! doa2 kan aku ya?? :)

nurul ellina berkata...

amin. smestinye kawan. :)