blog kau tak hot sebab copy paste content org?? ape kes??

okeh! First of all.. Assalamualaikum and salam sejahtera to all dearest readers.. aceh! (stat menaip je da speaking lah kan)
HAAAAAAAAA.. tajuk tu agak hotsetaf lah kann.. konon
sebab cam menyindir a few pihak..
Well.. suka lagi senang saya nak bagitahu kat sini, saya tak de niat nak menyindir mana2 pihak.. Entry ini di buat atas pemerhatian otak (akal) saya yang satu ini..

Okeh.. jom kite teruskan.. (baca)
Haaaaaa.. zaman sekarang ni bloggers memang femes kan.. even ade certain tu yang ada followers sampai berbilion2.. ade ke? =,=''
okay.. yang aku penah tengok.. berpuluh ribu lah.. yang berbilion.. ak tataw lah ade ke tak tapi sape taw mungkin ade kan.. anyways.. aku bukan nak cakap sal followers..

masalahnye adalah content sesatu blog tuh.. i mean.. ade certain blogger tu otak dye memang satu anugerah dari Tuhan.. asal dye bukak blog dye je.. dye tahu nak cyte sal ape n memang akan tarik ramai blogger len utk follow dan komen dan like dan terus stay pada blog dye lah.. even ade yang berjaya wat orang yang singgah kat blog dye bace omoz semua post dye kan.. Memang hebat lah..
Tapi.. untuk certain2 blogger kan.. maybe aku tergolong dalam golongan tu.. otak tak berapa nak genius dan tidak terlalu up to date untuk wat entry yang gempak2.. stakat bese2 boley lah.. n due tige orang yang komen.. (kire entry bese2 je lah)
n kadang2 tu nak update tapi tade idea..  soo.. bila tyme2 gini lah besenye akan mengusha blog orang dan mencari ape2 info untuk kami kongsikan pulak bersama followers kami..

Soo penegasannya di sini... tak semestinya bila sorang2 bloggers tu amek kontent orang lain, blog dye tak hot or bloggers tu tak pandai langsung (perkataan sopan) or anything dat means bad.. kann??
WE generate ideas through observations of life, reading or even some by listening., Pancaindera yang Tuhan kurniakan kat kita maen peranan penting kan?
Soo kalau bloggers len copy paste idea orang pon.. ak ase tak salah asal dye letak credit to whom kann.. kalau tanak letak kredit to sape2.. wat ayat sendrik senang.. juz inovatifkan idea tuu..

p/s : idea yang di jana dr fikiran korang sendiri = kreatif
       idea yang lahir hasil daripada fikiran orang lain dan korang improve lagi idea tu jd lebih baek = inovatif

jADI,, jangan hukum bloggers yang amek idea bloggers laen.. dorang pon manusia biase beb..  kalau nak bagus sangat, pe kata korang wat blog sendirik senang.. hah! tUlis lah ape2 yang korang nak.. kann...??

p/s 2 : just saying.. peace!!! ^_^ v

Suke tak?? KaLau suKe Like dan KomenLah yer? ^_^

10 bUdak cOmeL bERucaP :

che sakinah berkata...

Tulis dari hati yang ikhlas dan penuh kasih sayang..
mesti HOT punyalah!
hehehe

Sayam kenal May lee :)

mAy Lee berkata...

@che sakinah hehehe.. penuh kasih sayang dah.. ikhlas daah.. idea jer yg tade.. ahaks~
sabor je lah. hehehe..
sayam kenal jgk Che sakinah.. :)

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

betul dh tu...asl kn letk credit blog yg di copy..tu pon dh ckup ok kn....

Ali and TheBlogg berkata...

takpe lah,kongsi2 kan idea tuh,mungkin followers kita dgn org yg copy entri kita tuh tak same kan?...kalo dorang nak bising2 jugak,suruh dorang sound dkt org yg tulih paper tuh...name paper lain2,tp tuh jugak news yg dorang tulihkan? huhu....:p

Lyssa Faizureen berkata...

Entry yang copy paste memang boleh . tapi, tak boleh selalu lah kan .. cuba sedaya upaya kita untuk jadikan blog kita aslinya nya datang dari kotak pemikiran kita sendiri .
HEHE ..

By the way , such a nice entry =]

Nurul Ellina berkata...

aku sukeee sgt! :D

Teratak Zaffendi berkata...

kalau letak credit okey jugak..tapi saya ada jumpa satu blog ni ambik entry saya and ngaku dia punya "research"..what the heck..and bila tgk date posting...hmm..mmg saya punya entry dulu.. :(

mAy Lee berkata...

@Teratak Zaffendi alalalaa.. kecian tu.. takpe laa.. ikhlas kan je.. tak pon daftar content kan? haaaa.. nanti saman dye kat court! hehe.. >,< v
Sabar yer.. :)

Tanpa Nama berkata...

Hi! my celebrity is Jully. I would like to meemeet respected boy :)
This is my homepage [url=]http://jskdh5jkd7djh4.com/[/url]l

Tanpa Nama berkata...

hey dedebutamanbintang.blogspot.com blogger found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective backlinks service Take care. Jason