Follower pasif dan aktif. Mana yang lagi baik?

Assalamualaikum dan salam sajahtera kepada semua pembaca2 budiman.. Ahaks~
Ape khabar korang hari ni? Sihat tak? Semalam sempat sahur tak?? Owner blog ni menerime dugaan ke empat dasyat di bulan puase ni.. Sakit perut!! Haha.. Pagi2 buta lagi da berulang kali gi toilet.. pErasaan? Aduh.. bagai nak giler.. Rase nak angkut je toilet tu letak atas katil senang.. Tapi apakan daya.. 

Moral : Jangan makan yang bukan2 ketika berbuka dan bersahur dan elakkan makan makanan mentah salad contohnya dan minum banyak air..  =,=''

Anyhow.. berbalik kepada tajuk tu.. Haa.. nak cakap sal follower ni.. Hehehe.. Pada pandangan korang sendiri la.. sebagai2 blogger2 tegar yang berusaha keras untuk mempromot blog anda di sana sini kan.. Mana lagi best? Ada follower yang aktif ke pasif ? Hah? Tak tahu ke ape maksud aktif dan pasif tu? Adoi.. Sini nak terangkan. Simple2 jer ni.. >,<

Follower aktif :

Tiap kali korang buat entry baru, yang memfollow tu pasti akan baca sampai habis dan komen dengan ikhlas. Memberi peransang,semangat dan kritikan membina.Dia suka dengan apa yang dia baca dan dia tidak hanya suruh awak follow dia bila dia follow awak.. Ayat berbelit2 kan? Ahaha.. korang redha je lah.. Sakit perut ni.. :'D

Follower pasif :

Makhluk blogger ni.. Dia ada blog jugak. N nak di jadikan cerita nya,dia mendapat ilham untuk follow kamu bila dia melihat kamu promot blog kat mana2. Tak pun,jumpa secara tak sengaja masa tengah blogstalking lah kan. Pastu nampak blog kamu cam colorful.. Ada lagu~ Ada ramai follower,dia pon follow kamu pastu mintak kamu follow dia balik. Sebelum kamu follow dia tinggal lah jejak dia kat shoutbox tu. Tapi bila kamu da follow, senyap...
kHabar berita pon tak ade. Doh.. =,=''


Jangan kata komen, view blog kamu pon mungkin setahun sekali je. Tu pun Alhamdulillah lah. Setidak2 nya bukak juga kan??


SooOooo.. mana yang kamu lagi suka? Kalau saya lah.. Saya prefer yang aktif. Sebab kita buat blog ni.. Tulis panjang2 sampai ade tak tido malam kan dok fikir nak tulis ape semua, nak bagi orang baca.. Bukannya follow and blah kan?
Bukan dengan niat nak kata saya tak bersyukur ade orang follow saya. Bersyukur sangat. N saya pon mudah je follow orang. Asalkan saya rasa blog orang tu menarik perhatian saya.
Even kat dashboard pon ade bagitaw kan..


FOLLOWER IS THE PERSON THAT HAS AN INTEREST IN YOUR BLOG

gambar ihsan google image.. >,< v



Law stakat follow n blah, tak de interest pon kan.. baik jangan follow? Tak gitu?? Soo..
saya pon bukannya ahlil sangat dalam hal ni.. Masih lagi bertatih dalam dunia blogging ni. Cuma nak saling mengingatkan lah..


Janganlah kita menjadi follower yang pasif. Kerana follower yang pasif itu tidak baik untuk kesihatan! Maka, undilah saya!   

Ala2 ahli politik gitu kan..Hhahahaha

Main2 je.. By the way, untuk renungan bersama jugak kan? 

Soo.. tu je nak citer nye.. Pe pendapat korang? Komen2 laa skit.. :) 

Suke tak?? KaLau suKe Like dan KomenLah yer? ^_^

22 bUdak cOmeL bERucaP :

Akulah Pak Lan berkata...

Aku benci konsep I follow you and you have to follow me back...ingat nak jadi fames la tuh

mAy Lee berkata...

ehe.. sokong!!! >,<

EiQa LyKa berkata...

saya lbih suka yg aktif..tp kdang2 jeles jgak tngok blog org 2 lawa..followers rmai..org comment kt blog die pun ramai...

mAy Lee berkata...

@EiQa LyKa sudah semestinya kan.. hanya blogger yg kurang betul saja suka follower yang pasif.. tapi tu lah kann.. kreativiti dan usaha masing2..INsyaallah kite semua boleh berjaya dalam bidang ni.. :)

miss wanie berkata...

kalau wanie lak..wanie mmg suke y aktif. . tapi wanie sndri pun ad 2 2 kot..sikap pasif jika baru kenal dgn blogger. . hehehe tmbul rasa segan nak komen2 kat wall dy:))
hehehe akn aktif kalau dy tue mmg da kwn kite.nmpknye maslah jgak la yer:))

Ali and TheBlogg berkata...

sOkong yg aktif! bukan sng wOo nak wat entry,last2 takde org bace...adesss! perit! uhuhu...

mAy Lee berkata...

@miss wanie aha.. ade jgk cam tu eh? hehe..sy suke komen kat entry org.. hehe.. wat dunno je.. :)

mAy Lee berkata...

@Ali and TheBlogg taw takpe kann.. :)
so jadilah follower yg aktif yer? :)

kasut tumit tinggi berkata...

kalau aku tak kisah org polo aku komen ke tak..sebab aku punya blog personal, so ikut suka dorg la, and kdg2 aku komen org yg bukan polowes aku pun...hihiihi -gudnite-

mAy Lee berkata...

@kasut tumit tinggi well.. setiap orang berbeza kan? ada yang suka ada yang tak.. terserah.. janji bahagia semuanya.. ;)
peace.. ^^, v

Ali and TheBlogg berkata...

yeah! jadi lah fOllower yg aktif,tp pemalu...ngeee:D

mAy Lee berkata...

@Ali and TheBlogg ahaha.. knape nak malu pulak?? Hihihi... :)

Miss Lalunn berkata...

singgah . bace . nice entry ! i ske yang aktif :) by blog ni. bole dpt kawan rapat ..sebab masing masing always sharingg each other .. kalo jadi yg pasif. setakat follow semata mata . motif la haii.. hehe . n'wy nice blog dear :)

mAy Lee berkata...

@Miss Lalunn haaa.. tawu takpe.. follower yg aktif menghidupkan lg blog anda.. ahaks~ kann?? ^__^ v

Ali and TheBlogg berkata...

biar malu,tp aktif bg respOn,dgn ape yg kita buat....hehehe

mAy Lee berkata...

@Ali and TheBlogg ahaha.. sokong kamu~ nak jadi pemalu jugak kalau cam gitu.. ehehehe

Ali and TheBlogg berkata...

Okeh! jOm kite same2 memalukan diri...hehehe:p

mAy Lee berkata...

@Ali and TheBlogg ahahaha.. sile2.. after u.. :P

mAy Lee berkata...

@Ali and TheBlogg ahahaha.. sile2.. after u.. :P

Ali and TheBlogg berkata...

aikkkk! ladies 1st lah...hahaha:p

mAy Lee berkata...

@Ali and TheBlogg ahaha.. xpe2.. lelaki kan sepatutnya jadi ektua.. so lelaki laa yg lead.. :P

Ali and TheBlogg berkata...

nak jadi ketua,tp malu lah! i kan pemalu...wakaka:p